Oppskrifter

SUSHI, "NATURE STYLE"


Man trenger ikke dra på sushi restaurant for å spise god sushi, Dra på fjellet istede! :)
Alt du trenger kan du finne i din lokale gourmet butikk evt. thaimat butikk.

Sushiris: pakker på 450g fra blue dragon (med oppskrift på pakken) Risen kan du lage på forhånd og ha i en tupperwareboks el.

Ingefær: finnes ferdigskivet på glass fra bluedragon.

Sjøgress matter: Også et produkt fra blue dragon.

Bambusmatter: Disse kan være vanskeligere å komme over, men de finnes sikkert på store Meny og Ultra butikker pluss på thai/kinamat butikker.

Råkost salat: hakk gulerot, litt kål evt. litt selleri og annet snacks man liker i tynne strimler og pakk det i en luft-tett pakke, locktightpose funker fjell.

Soyasaus: Finnes i utallige varianter, jeg liker den fra kikkoman! :)

Når du har alt dette mangler bare fisken. Og hvor mye ferskere fisk kan du få enn den du nettopp har tatt opp fra elva/innsjøen?
sett deg ned ved bålet og nyt god sushi "naturestyle"



GOURMET KVEITE

Siden jeg jobber i ferskvare så tenker jeg naturlig nok ofte på mat, og da hender det titt og ofte at det dukker opp oppskrifter i hodet og i dag var intet unntak.
Merk! Jeg har aldri prøvd å lage det her, men det høres fantastisk ut i hodet mitt... ;D

2pers.

2 gode skiver Sterling Kveite (dvs. små kveite fra 5-7kg totalvekt)

ca 10 skiver med fransk salami (den store typen man får kjøpt i gourmet butikker. Kan bruke hvilken som helst salami med mye smak evt Chorizo) Jeg liker Montagne noire pavè.

7-800g med diverse Grønnsaker, fks. Brokkoli, Asparges, squash, champignon (smak og behag)

Ruccola salat. Fåes kjøpt i fine porsjonspakker

1 boks Cherry tomater

1stk Rødløk

500g poteter. Amandine poteter er å anbefale

300g Mozarellaost. Revet eller i "klump"

Vinagrette. Spør i ferskvaren etter en som egner seg i salater (de fleste gjør det, bruk litt penger så får man en som ikke blir for bitter)

Krydder. Jeg liker seafood & fish krydderkverna fra santa maria

Grovsalt. Gourmet fingersalt er å anbefale

Olivenolje. Ybarra extra virgin egner seg godt til mat evt Dauro for den som liker det eksklusivt

Smør. Godt meierismør

Sett ovnen på 180grader

Poteter:

Kutt potetene i 2-3cm tykke skiver og ha de i en ildfast form og ha i godt med olivenolje og grovsalt. Bland dette sammen (Det må være nok olje til at det bobler sånn at poteten "koker"). Strø over godt med mozarella ost og sett potetene i ovnen i ca 20min.

Fisken:

strø litt krydder på begge sidene av kveita. Kutt grønnsaker i grove biter (ikke cherry tomat og rødløk) og legg disse i en ildfast form. Brun kveiteskivene i meierismør i stekepanna (ta vare på stekesjyen). Rull kveita inn i salami ca 5 skiver salami pr. skive kveite og legg de oppå grønnsakene. Pensle kveiteskivene godt med olivenolje og sett formen med grønnsaker og fisk i ovnen sammen med potetene i 15min.

Salat:

Kutt Cherry tomatene og Rødløken i skiver/båter og bland sammen med ruccola salat og litt seafood & fish krydder. Tøm over noen dråper vinagrette og olivenolje.

Saus: Bruk steikesjyen tilsett litt mer smør hvis det er for lite.

Serveres straks! Bon appétit
Merk. Jeg jobber på storkjøkken så blandingsforhold osv tar jeg alltid på sparket da jeg er vant til å blande STORT! :)